Circular al Montsec de Rúbies

Recorregut pel Montsec de Rúbies en cotxe. Us proposem un recorregut motoritzat al voltant del Montsec de Rúbies i la Serra de Sant Mamet que us permetrà gaudir de la riquesa paisatgística de la part central de la Noguera.

Comentaris inicials:

pdf
  • Cal destinar-hi tot un dia.
  • El recorregut té més 120 Kms.
  • Hi ha més de 2 hores de carretera.
  • Podeu veure l'itinerari al Google Maps

Comencem l'itinerari a Balaguer, capital de la Noguera, antiga capital del Comtat d'Urgell. Una ciutat de menys de 20.000 habitants que poc a poc va sabent traure partit al seu ric patrimoni i al Segre.

El Segre i les cases de colors

Des de l'ermita de la Mare de Déu del castell Remuntem Segre amunt, per la banda esquerra, cap a Sant Llorenç de Montgai. Els colors de les parets de roca calcària combinen amb les aigües tranquil.les de l'embassament i la verdor de la fèrtil plana.

Des de la torre de defensa de la Baronia de Sant Oïsme Passat Camarasa, seguim recte abans del pont del Pastor per visitar l'aiguabarreig del Segre amb el Noguera Palleresa. Deixem el cotxe a la mini central elèctrica i anem a peu fins al Pont Penjat a l'inici del congost de Mu. Aquest camí de ferradura ens portaria fins Alòs de Balaguer.
Des de la Carretera del Doll
Carretera del Doll amunt, un munt de corbes suaus, com un gran eslàlom, zigzaguegen al costat de l'embassament de Camarasa. Al fons, l'impressionant congost de Terradets ens espera impassible.
Podem parar a la Baronia de Sant Oïsme, on podem pujar a la torre del castell medieval, des d'on tindrem un bon mirador de l'embassament i de la línia de tren de Lleida a la Pobla que bordeja el riu Noguera Palleresa. I després, podem parar de nou, a la font de les Bagasses per veure d'aprop el congost de Terradets que separa el Montsec de Rúbies i el Montsec d'Ares.

Cellers - carretera de Llimiana
Abans d'entrar als túnels que porten al Pallars agafem la carretera vella cap a la dreta, que passa pel costat de la presa de Terradets, creuem el Noguera Palleresa i penetrem a dins la muntanya en direcció a Llimiana.
Paga la pena, tot i les corbes, pujar fins a Llimiana on tindrem una bona balconada al Pallars.

Tocant al Congost del pas Nou
Recorrerem els 35 Kilòmetres del Montsec de Rúbies per la part septentrional des de ponent a llevant. Creuem la Vall de Barcerana i passem per l'antic Hostal Roig.
Entrem a la Conca de Meià per l'inici del Montsec en el Congost del Pas Nou format pel riu Boix. Acabem el recorregut a Vilanova de Meià on podem relaxar-nos a la terrassa del Cafè del Poble.

llistat de llocs que tenen especial interès

llistat de Restaurants assenyalats en el mapaLes Golfes del Montsec - Apartament de Turisme Rural
Alòs de Balaguer - Lleida
© lesgolfes.elmolideponent.com - Juliol 2015

Si teniu algun suggeriment o estem donant alguna informació incorrecta, ens ho podeu fer saber a l'email lesgolfes.elmolideponent.com